FinD - Novice - Slovenija se v Londonu predstavlja kot spodbudno poslovno okolje za investicije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.6.2018

Slovenija se v Londonu predstavlja kot spodbudno poslovno okolje za investicije

London, 13. junija (STA) - Državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Iztok Mirošič je v Londonu na investicijskem forumu Združeno kraljestvo - Centralna Evropa predstavil investicijske priložnosti in spodbudno poslovno okolje v Sloveniji, naklonjeno inovacijam. Gospodarsko sodelovanje med državama se sicer v zadnjih letih krepi, so sporočili z ministrstva.

Na investicijskem forumu v Londonu so potencialne investitorje in partnerje iz Združenega kraljestva nagovorili predstavniki javnega in zasebnega sektorja srednjeevropskih držav, ki krepijo aktivnosti na področju sektorjev inovativnih tehnologij ter želijo pritegniti nadaljnje investicije iz Združenega kraljestva.

Državni sekretar Mirošič je na panelu z udeležbo kolegov iz Poljske, Latvije in Slovaške ter ZDA izpostavil izvozno naravnano ter inovativno in v prihodnost usmerjeno slovensko gospodarstvo, stimulativno investicijsko okolje v Sloveniji, primere uspešnega izvajanja tujih neposrednih investicij v Slovenijo ter aktivnosti na področju digitalizacije.

Poudaril je tudi primerjalne prednosti Slovenije za investiranje, med drugim strateško geografsko pozicijo ter kvalitetno infrastrukturo in delovno silo.

Slovenija in Združeno kraljestvo dobre in prijateljske odnose krepita z rednim dialogom, so poudarili na zunanjem ministrstvu. Gospodarsko sodelovanje med državama se v zadnjih letih krepi, pri čemer je Združeno kraljestvo sedmi partner Slovenije v storitvah, deseti v investicijah in štirinajsti v blagovni menjavi. Slednja je v letu 2017 dosegla vrednost 921,5 milijona evrov.

Zadnji pomembnejši britanski investiciji v Sloveniji sta naložba v žago na Gomilskem in v turistično infrastrukturo na Velenjskem jezeru. Za 40 milijonov evrov vredno investicijo v žago na Gomilskem se je škotsko podjetje BSW odločilo zaradi kakovosti lesa, kvalitetne delovne sile in spodbudne vladne politike. Tudi marca podpisana naložba v plavajoči hotel s kliniko na Velenjskem jezeru, vredna med 12 in 18 milijoni evrov, ima prepoznavno inovativno zasnovo, so še dodali na MZZ.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar