FinD - Novice - Uprava in sindikat v Štorah Steel še nista zbližala stališč
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.6.2018

Uprava in sindikat v Štorah Steel še nista zbližala stališč

Štore, 11. junija (STA) - V Konfederaciji slovenskih sindikatov so preučili predlog uprave o še sprejemljivem dvigu plač. Kot je za STA povedal predsednik sindikata Gvido Novak, pa uprava ni predlagala nič konkretnega. V sindikatu ta teden pričakujejo vsaj še en sestanek z upravo, je dejal, a izrazil dvom, da bi lahko dosegli dogovor glede zvišanja plač.

Želja zaposlenih je dvig plač za nekaj več kot 20 odstotkov, kar pa je za upravo nesprejemljivo. Novak je večkrat dejal, da so delavci upravičeni do višjih plač od najnižjih v njihovi dejavnosti, še posebej zaradi dobrih poslovnih rezultatov družbe.

Če predlog sindikata ne bo sprejet, bo verjetno sledila dveurna opozorilna stavka. Aktivnosti bodo stopnjevali, dokler ne bo dosežen dogovor o višjih plačah, je še dejal Novak.

Sindikat je na okrožno državno tožilstvo v Celju podal kazensko ovadbo zoper direktorja Štore Steel Ivana Jurkoška in tehničnega direktorja Borisa Kumra zaradi kršenja pravic stavkajočih delavcev jeklarne. Dopolnil je tudi prijavo zoper upravo družbe delovni inšpekciji, ki jo je podal pred dvema tednoma.

Sindikat je namreč že hotel izvesti stavko, a jo je odpovedal, ker je uprava trdila, da je nezakonita. Družbo je nato obiskala delovna inšpekcija in ugotovila, da je vodstvo kršilo zakon o stavki. Pogajanja po tem niso stekla, je pa uprava konec minulega tedna pripravila svoj predlog še sprejemljivega dviga plač.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar