FinD - Novice - Delničarji KD Group sredi julija o prodaji Adriatic Slovenice
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.6.2018

Delničarji KD Group sredi julija o prodaji Adriatic Slovenice

Ljubljana, 11. junija (STA) - Delničarji družbe KG Group bodo na skupščini, sklicani za 12. julij, odločali o podelitvi soglasja k prodaji Adriatic Slovenice. To zavarovalno družbo bi za 4,1729 evra na delnico ali za 245 milijonov evrov kupila družba Generali CEE Holding.

Delničarji bodo odločali tudi o pooblastilu upravnemu odboru družbe, da lahko v naslednjih 36 mesecih kupuje lastne delnice, ki jih lahko po svoji presoji umakne brez nadaljnjega sklepanja o zmanjšanju osnovnega kapitala, izhaja iz sklica, danes objavljenega na spletni strani Ljubljanske borze.

O podobnem predlogu bo isti dan odločala tudi skupščina družbe KD. Ta bo odločala še o tem, da se bilančni dobiček za lani, ki znaša 1,12 milijona evrov in zajema preneseni dobiček v višini 2,81 milijona evrov, zmanjšan za čisto izgubo lanskega poslovnega leta v višini 1,69 milijona evrov, prenese v prihodnja leta.

Družba KD Group in Generali CEE Holding sta pogodbo o prodaji Adriatic Slovenice pod odložnimi pogoji sklenila konec maja. Posel bo po načrtih zaključen v drugi polovici leta. Generali bo s prevzemom Adriatic Slovenice in KD Skladov, ki so v njeni lasti, postal druga največja zavarovalna družba v državi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar