FinD - Novice - Za trg dela v regiji Vzhodna Slovenija 3,3 milijona evrov spodbud
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.6.2018

Za trg dela v regiji Vzhodna Slovenija 3,3 milijona evrov spodbud

Ljubljana, 08. junija (STA) - Ministrstvo za delo je danes v uradnem listu objavilo javni razpis za podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela v regiji Vzhodna Slovenija. Na voljo je 3,3 milijona evrov nepovratnih sredstev, razpis pa sledi reševanju problematike zaposlenosti starejših od 45 leti v omenjeni kohezijski regiji.

"Ključni cilj javnega razpisa je podpreti projekt, ki bo vplival na znižanje trajanja odsotnosti (absentizma) z dela v obravnavanih (podprtih) podjetjih in podaljšanje delovne aktivnosti," piše v razpisu.

Namen razpisa oz. podprtega projekta je s celostnim pristopom in sistematičnimi aktivnostmi med drugim vplivati na znižanje trajanja odsotnosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe, zaposlenih zlasti starejših od 45 let, spodbujati uvajanje ukrepov za lažje vključevanje delavcev v delo po daljši odsotnosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe.

Poleg tega želijo spodbuditi prilagajanje dela posamezniku (zlasti starejšim delavcem) z ustreznim oblikovanjem delovnega mesta in delovnega okolja, delovnih prostorov, delovnih in tehnoloških postopkov, izbiro delovne in osebne varovalne opreme ter delovnih in proizvajalnih metod, še zlasti pa z odpravo monotonega dela, vsiljenega ritma dela in ostalih zdravju škodljivih okoliščin (humanizacija dela).

Spodbuditi želijo tudi zmanjševanje obsega predčasnega upokojevanja, ozaveščanje in informiranje delodajalcev, delavcev in širše javnosti o pomenu aktivnega in zdravega staranja, izboljšanje menedžmenta starejših delavcev v organizaciji, še zlasti z izboljšanjem organizacije dela in vodenja organizacije na vseh ravneh, spodbujanje ukrepov za medgeneracijsko sodelovanje v organizaciji, spodbujanje sodelovanja delodajalcev, delavcev in njihovih predstavnikov pri ustvarjanju delovnega okolja, ki bo omogočalo, da bodo delavci zdravi dočakali upokojitev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar