FinD - Novice - Od ponedeljka v Ljubljani testno plačevanje s kriptovalutami
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.6.2018

Od ponedeljka v Ljubljani testno plačevanje s kriptovalutami

Ljubljana, 10. junija (STA) - V ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City bodo izbranci od ponedeljka naprej lahko testno plačevali s kriptovalutami. Zanimanje med zanesenjaki je bilo veliko, tako da so 150 prostovoljcev, ki bodo plačilno aplikacijo Elipay tri mesece preizkušali v praksi, izbrali z žrebom, so sporočili s podjetja Eligma.

Sistem za transakcije Elipay bo omogočal plačevanje s kriptovalutami pri vsakdanjih nakupih. V podjetju Eligma izpostavljajo, da je zanimanje trgovcev za uvedbo tovrstnega načina plačevanja preseglo njihova pričakovanja.

Eligma je sicer prostovoljce za testiranje mobilne aplikacije Elipay, ki omogoča nakupovanje s kriptovalutami pri vsakdanjih nakupih, iskala s pozivom, na koncu pa so jih izbrali z žrebom. "Velik odziv javnosti na naše povabilo k testiranju kaže, kako tehnološko napredni smo v Sloveniji. Naša kripto skupnost je precej številna; navdušenci v svetu in pri nas menimo, da je čas, da začnemo kriptovalute uporabljati tudi v vsakdanjem življenju," je poudaril direktor Eligme Dejan Roljič.

Testiranje aplikacije Elipay s 150 preskuševalci se bo začelo v ponedeljek v BTC Cityju in bo trajalo tri mesece. Nakupi s kriptovalutami - trenutno sta to bitcoin in bitcoin cash, sledile pa bodo še nekatere druge kriptovalute in žetoni - bodo na začetku testiranja možni na 24 tamkajšnjih lokacijah, pričakovati pa je, da jih bo vedno več. Ob tem gre Eligmi na roko tudi sodelovanje s ponudnikoma POS rešitev Elektronček in MAOP, ki skupno pokrivata nekaj tisoč prodajnih lokacij.

Elipay naj bi do konca leta uveljavili tudi drugje po Sloveniji, v prihodnosti pa njegovi snovalci načrtujejo prodor na evropski in globalni trg.

Eligma sicer razvija tudi istoimensko pametno trgovalno platformo, ki naj bi z umetno inteligenco in tehnologijo veriženja blokov omogočala hitro in varno nakupovanje v spletu. Eligmin cilj za letošnje leto je razviti in v Sloveniji predstaviti beta različico funkcije pametnega odkrivanja želenih izdelkov v spletu, ki naj bi potrošniku prihranila denar in čas, ki ga sicer porabi za nakupovanje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar