FinD - Novice - Manj kot polovica bolnišnic v sanaciji s potrjenim sanacijskim načrtom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.6.2018

Manj kot polovica bolnišnic v sanaciji s potrjenim sanacijskim načrtom

Ljubljana, 08. junija (STA) - Čeprav je rok za potrditev sanacijskih načrtov potekel konec maja, ima potrjen načrt manj kot polovica bolnišnic v sanaciji. Na ministrstvu za zdravje so za STA pojasnili, da so do danes dali soglasje k programom Onkološkega inštituta Ljubljana, UKC Ljubljana in splošnih bolnišnic Celje, Izola, Novo mesto, Slovenj Gradec ter Trbovlje.

Konec novembra lani je 15 bolnišnic, ki so se zaradi akumuliranih izgub iz preteklih let znašle v sanaciji poslovanja, prejelo slabih 136 milijonov evrov sanacijskih sredstev. A so potem morale pripraviti načrte sanacije in jih usklajene s sanacijskim odborom, ki bo bdel nad potekom sanacije, poslati na ministrstvo za zdravje.

Sanacijskih načrtov tako še nimajo potrjenih v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, v splošnih bolnišnicah Brežice, Jesenice, Murska Sobota, Ptuj, Nova Gorica ter v bolnišnici Topolšica in porodnišnici Kranj.

Na ministrstvu so za STA tudi pojasnili, da dvakrat še niso zavrnili nobenega sanacijskega načrta. Interventni zakon o sanaciji bolnišnic sicer med drugim določa, da lahko sanacijski odbor, ki bdi nad potekom sanacije poslovanja bolnišnic, ministru za zdravje predlaga razrešitev sanacijske uprave, če ne pripravi sanacijskega programa ali če je program dvakrat zavrnjen.

Rok, do katerega naj bi ministrica za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Milojka Kolar Celarc podala soglasje načrtom in jih podpisala, je bil sprva 23. april. A je ministrstvo nato podaljšalo ta rok na 31. maj. A tudi tega roka očitno vse bolnišnice niso uspele ujeti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar