FinD - Novice - Stroški dela v prvem četrtletju navzgor
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.6.2018

Stroški dela v prvem četrtletju navzgor

Ljubljana, 07. junija (STA) - Stroški dela za dejansko opravljeno delovno uro so bili v Sloveniji v letošnjem prvem četrtletju po začasnih podatkih statističnega urada povprečno za 4,8 odstotka višji kot v prvem četrtletju lani. Od tega so se plače za dejansko opravljeno delovno uro zvišale za 3,8 odstotka.

Stroški dela za dejansko opravljeno delovno uro so se v primerjalnem obdobju najbolj izrazito zvišali v dejavnosti oskrba z električno energijo, plinom in paro (za 12,8 odstotka) in v dejavnosti zdravstvo in socialno varstvo (za 11,7 odstotka).

Najbolj so se znižali v dejavnosti kmetijstvo in lov, gozdarstvo, ribištvo (za 7,8 odstotka) in v drugih dejavnostih (za 4,8 odstotka), je danes objavil statistični urad.

Po podatkih evropskega statističnega urada Eurostat so bili stroški dela za dejansko opravljeno delovno uro v zadnjem lanskem četrtletju v skoraj vseh državah članicah EU višji kot v zadnjem predlanskem četrtletju.

Nižji so bili na Finskem in v Italiji. Zvišanje stroškov dela za opravljeno delovno uro je bilo najbolj izrazito v Romuniji in Bolgariji. V EU so se ti stroški v opazovanem obdobju zvišali za 2,3 odstotka. V Sloveniji so bili po podatkih Eurostata višji za 5,1 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar