FinD - Novice - Evropska sredstva za trg dela v regiji Vzhodna Slovenija
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.6.2018

Evropska sredstva za trg dela v regiji Vzhodna Slovenija

Ljubljana, 06. junija (STA) - Služba vlade za razvoj in kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela v regiji Vzhodna Slovenija. Višina sredstev za razpis je dobrih 3,3 milijona evrov, od tega bo evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 2,7 milijona evrov.

Cilj razpisa, ki ga bo predvidoma v petek objavilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je znižanje trajanja odsotnosti z dela v obravnavanih podjetjih s sedežem v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija, so danes sporočili z vladne službe za razvoj.

V okviru projekta bo na področju aktivnega in zdravega staranja zaposlenih, zlasti starejših od 45 let, za delodajalce oblikovan in implementiran celovit poslovni model ravnanja s starejšimi, za oblikovalce politik pa smernice za morebitne spremembe zakonodaje in uvajanje sistemskih ukrepov na področju aktivnega in zdravega staranja.

Namen razpisa je s celostnim pristopom in sistematičnimi aktivnostmi vplivati na znižanje trajanja odsotnosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe, na ukrepe za lažje vključevanje nazaj v delo, na promocijo zdravja na delovnem mestu, na lažje usklajevanje poklicnega in družinskega življenja, na zmanjšanje obsega predčasnega upokojevanja in na informiranje o pomenu aktivnega in zdravega staranja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar