FinD - Novice - Za projekt zmanjševanja neenakosti v zdravju 2,4 milijona evrov evropskih sredstev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.6.2018

Za projekt zmanjševanja neenakosti v zdravju 2,4 milijona evrov evropskih sredstev

Ljubljana, 05. junija (STA) - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je finančno podprla projekt model skupnostnega pristopa za krepitev zdravja in zmanjševanje neenakosti v zdravju v lokalnih skupnostih (MoST). Projekt je vreden skoraj tri milijone evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 2,4 milijona evrov.

Namen projekta je preprečitev zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju. Gre za temeljni podporni del projekta nadgradnja in razvoj preventivnih programov, ki se bo izvajal v 25 zdravstvenih domovih ter pripadajočih lokalnih skupnostih, so sporočili iz omenjene vladne službe.

Kot dodajajo, bo s projektom MoST zagotovljena kakovostna, usklajena in učinkovita izvedba nadgradnje in razvoja preventivnih programov. Cilj projekta je kontinuirano organizacijsko-vsebinsko usmerjanje in spremljanje zdravstvenih domov in lokalnih skupnostih ter dodatno strokovno usposabljanje tako mreže izvajalcev preventivnih programov za vse populacijske skupine, kot tudi strokovnjakov z ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

S tem konceptom sistemske podpore skupnostnega pristopa bo tako okrepljeno tudi medsektorsko sodelovanje in povezovanje ključnih deležnikov na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, so še zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar