FinD - Novice - Evropska komisija objavila razpis za nagrado za trajnostni razvoj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.6.2018

Evropska komisija objavila razpis za nagrado za trajnostni razvoj

Bruselj, 05. junija (STA) - Evropska komisija je objavila prvi razpis za evropsko nagrado za trajnostni razvoj. Kot so zapisali v Bruslju, nagrada predstavlja priznanje za zavzetost in ustvarjalnost evropskih prebivalcev, podjetij in organizacij pri doseganju ciljev Združenih narodov za trajnostni razvoj. Prijave bodo zbirali do 14. septembra letos.

Nagrada je namenjena uveljavljanju zglednih primerov pobud, ki cilje trajnostnega razvoja uspešno spreminjajo v konkretne rešitve in priložnosti.

Zaradi medsektorske narave ciljev trajnostnega razvoja se nagrada za trajnostni razvoj osredotoča na določeno temo. Letošnja je Opolnomočenje ljudi ter zagotavljanje vključenosti in enakosti.

V natečaju lahko sodelujejo štiri kategorije deležnikov, in sicer mladi, javni organi, zasebni subjekti in civilna družba.

Kot so sporočili iz Bruslja, bo strokovna žirija, ki jo sestavljajo člani platforme komisije za cilje trajnostnega razvoja, izmed prispelih projektov izbrala pobude, ki so prispevale h konkretnim rešitvam pri doseganju ciljev Združenih narodov.

Nagrajence bosta spomladi prihodnje leto razglasila prvi podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans in podpredsednik Jyrki Katainen.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar