FinD - Novice - Delničarji Cinkarne dan po objavi namere za prevzem o nakupu lastnih delnic
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.6.2018

Delničarji Cinkarne dan po objavi namere za prevzem o nakupu lastnih delnic

Celje, 05. junija (STA) - Delničarji Cinkarne Celje bodo le dan po objavi namere za prevzem podjetja, ki jo je objavila družba Anatol iz skupine Martens Management, odločali o nakupu lastnih delnic. Vodstvo družbe predlaga pridobivanje lastnih delnic v razponu med 170 in 210 evrov, DUTB pa z nasprotnim predlogom razpon od 220 do 240 evrov na delnico.

O nakupu lastnih delnic bodo lastniki Cinkarne Celje - največji so Modra zavarovalnica z 20 odstotki, Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) s 14,48 odstotka in Slovenski državni holding z 11,41 odstotka - odločali že drugič letos. Februarja so nakup lastnih delnic želeli mali delničarji, ki so si želeli stabilizirati lastniško strukturo, ki je po njihovem nestabilna in vnaša v poslovni model družbe določeno negotovost.

Takrat skupščina predloga malih delničarjev ni podprla, saj so ocenili, da je nakup časovno in vsebinsko neskladen z investicijskimi in razvojnimi načrti Cinkarne, ki je vstopila v nov investicijsko razvojni cikel in je temu primerno oblikovala politiko upravljanja denarnega toka v teku letošnjega leta.

Uprava in nadzorni svet Cinkarne Celje sta nato sklep o pridobitvi pooblastila za pridobivanje lastnih delnic uvrstila na redno letno skupščino, ki bo le dan po objavi namere družbe Anatol za prevzem celjske družbe. Družba Anatol je prevzemno namero objavila ob podpori ameriške investicijske družbe KKR.

Prevzemnik je za delnico Cinkarne pripravljen odšteti 220 evrov, skupaj s ponujenih 26,52 evra dividende na delnico pa gre za 246,52 evra skupne vrednosti ponudbe delničarjem Cinkarne za delnico. "To predstavlja premijo v višini 26,1 odstotka glede na povprečno ceno delnice v 12 mesecih," so sporočili iz skupine Martens International.

Zadnjo besedo glede predlagane dividende v višini 26,52 evra bruto na delnico bodo danes imeli delničarji Cinkarne. Če bodo podprli predlog uprave in nadzornikov, bodo od 21,55 milijona evrov lanskega bilančnega dobička za izplačilo dividend namenili večino oz. 21,54 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar