FinD - Novice - Delnice Cinkarne po objavi prevzemne namere osem odstotkov navzgor
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.6.2018

Delnice Cinkarne po objavi prevzemne namere osem odstotkov navzgor

Ljubljana, 04. junija (STA) - Delnice Cinkarne Celje se po današnji objavi prevzemne namere s strani družbe Anatol iz skupine Martens Management Group zavihtele navzgor. Doslej so se podražile za slabih osem odstotkov na 258 evrov. To je krepko nad ponujeno prevzemno ceno v višini 246,52 evra.

Družba Anatol je ob finančni podpori investicijske družbe KKR objavila prevzemno namero za odkup vseh delnic Cinkarne Celje. Za delnico ponuja 220 evrov, skupaj s ponujenih 26,52 evra dividende na delnico pa gre za 246,52 evra skupne vrednosti ponudbe delničarjem Cinkarne za delnico.

"To predstavlja premijo v višini 26,1 odstotka glede na povprečno ceno delnice v 12 mesecih," so sporočili iz skupine Martens Management.

Spletne Finance sicer navajajo, da je po ocenah lastnikov Cinkarne Celje ponujena cena prenizka. Tako je za časnik v neformalnih pogovorih zatrdilo več virov iz vrst lastnikov Cinkarne.

Največja posamična lastnica Cinkarne Celje je po podatkih za konec leta 2017 Modra zavarovalnica z 20-odstotnim lastniškim deležem. Sledita DUTB s 14,48 odstotka in SDH z 11,41 odstotka. Delež v Cinkarni imata tudi Abanka (1,72 odstotka) in NLB skladi (0,84 odstotka). Država tako posredno obvladuje skoraj polovico Cinkarne. Ostalo lastništvo je precej razpršeno.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar