FinD - Novice - Unicredit naj bi razmišljala o združitvi s Societe Generale
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.6.2018

Unicredit naj bi razmišljala o združitvi s Societe Generale

Milano, 04. junija (STA) - Italijanski Unicredit po poročanju Financial Times razmišlja o združitvi s francosko Societe Generale. Izvršni direktor Unicredita, Francoz Jean-Pierre Mustier, ki je nekdaj delal v banki Societe Generale, naj bi idejo razvijal več mesecev, poroča časnik in dodaja, da morebitno združitev preučujejo tudi Francozi, čeprav uradne ponudbe še ni.

Da naj bi Mustier razmišljal o združitvi s francosko banko, so časniku potrdil neimenovani viri. Čeprav uradne ponudbe ni, pa naj bi podobno idejo preučevali tudi v francoski banki.

Viri so za časnik pojasnili, da naj bi bili načrti v zgodnji fazi, politična kriza v Italiji pa je celotno 18-mesečno časovnico nekoliko zamaknila. V obeh bančnih skupinah navedb medijev ne komentirajo oz. so v Societe Generale zanikali, da bi o tem razpravljala uprava.

Izvršni direktor Societe Generale Frederic Oudea je novembra lani sicer dejal, da združevanj bank v Evropi v prihajajočih četrtletjih ni pričakovati, je pa dodal, da bo nova triletna strategija skupino Societe Generale utrdila na dobrem položaju za morebitno združitev, ko bo za to prišel čas.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar