FinD - Novice - American Express se umika iz Slovenije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.6.2018

American Express se umika iz Slovenije

Ljubljana, 01. junija (STA) - American Express zapušča Slovenijo in celotno EU, so za časnik Finance potrdili na banki Intesa Sanpaolo, ki pri nas ponuja omenjeno plačilno kartico. Z njo bo možno plačevati do 31. decembra.

Laura Brec Frančeškin iz Banke Intesa Sanpaolo je za spletno izdajo Financ povedala, da informacija o umiku plačilne kartice American Expressa iz Slovenije ni novost, saj se umika iz celotne EU. Finance danes poročajo, da bo po pojasnilih Intese Sanpaolo kartice nehale veljati 31. decembra, kartic American Expressa, katerih veljavnost preneha 1. avgusta ali pozneje, pa s 1. avgustom ne bo več mogoče obnoviti.

Po neuradnih podatkih naj bi se družba American Express umaknila zaradi direktive EU o plačilnih storitvah na notranjem trgu. To je EU je uvedla letos, da bi povišala stopnjo varnosti plačil in varstvo potrošnikov. Med drugim pa ta direktiva določa, da je prepovedano kakršnokoli zaračunavanje nadomestil za plačila s plačilnimi karticami, pojasnjujejo Finance. Družba ima okoli 40 milijonov uporabnikov v 85 državah sveta.

Glede na podatke Banke Slovenije so imetniki plačilnih kartic do januarja letos poleg članarine in preostalih stroškov uporabe plačilne kartice plačevali še nadomestilo za plačila. Nadomestila ali provizijo so izdajateljicam plačilnih kartic plačevali tudi trgovci in banke. S provizijo prejemnikov plačil so si trgovci, javni organi in drugi pokrili najpomembnejšo medbančno provizijo, ki so jo plačevali bankam izdajateljicam. Trgovec pa je potem lahko na primer povišal cene izdelkov in storitev, piše Banka Slovenije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar