FinD - Novice - Turistični kompleks San Simon v roke Kada in Modre zavarovalnice
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.6.2018

Turistični kompleks San Simon v roke Kada in Modre zavarovalnice

Ljubljana/Portorož, 01. junija (STA) - Državni Kapitalska družba (Kad) in Modra zavarovalnica sta po neuradnih informacijah časnika Finance od družbe Hoteli Bernardin praktično zapečatili nakup turističnega kompleksa San Simon v Izoli. V četrtek naj bi namreč nadzorniki Hotelov Bernardin poslu prižgali zeleno luč. Akterji neuradne informacije ne komentirajo.

Da sta Kad in Modra zavarovalnica tik pred nakupom izolskega turističnega naselja, je že v začetku meseca poročal spletni portal Siol.

Kot spominjajo na Financah, oba državna upravljavca premoženja v zadnjem obdobju iščeta naložbe, ki bi prinesle večji donos od državnih obveznic. Opozarjajo tudi, da gre za nakup premoženja, saj družbi ne bosta opravljala hotelske dejavnosti, ampak bosta nepremičnine oddajali. Po nedavnem pisanju časnika Delo naj bi za nakup izolskega turističnega resorta plačali okoli 10 milijonov evrov.

Kad in Modra zavarovalnica sta sicer že sredi aprila na Agencijo za varstvo konkurence že prijavila koncentracijo zaradi prevzema podjetja Hotelsko-gostinski kompleks Resort San Simon.

Ta obsega hotela Haliaetum in Mirta in pet depandans - Palma, Korala, Perla, Sirena in Park. Poleg tega ga sestavlja še wellness center Mirta ter rekreacijske in športne površine.

V Hotelih Bernardin so za Finance pojasnili, da postopki prodaje resorta San Simon in kompleksa strunjanskega hotela Salinera še v teku, v skladu s poslovno politiko družbe pa prodajnih postopkov do njihove uresničitve ne morejo komentirati. Obljubili so, da bodo ob realizaciji posredovali več informacij. Modra zavarovalnica in Kad prav tako ne komentirata.

Družba Hoteli Bernardin, ki je bila nekdaj del sistema NFD Holdinga, ki je šel nato v stečaj, a za zdaj še vedno ostaja največji posamezni lastnik tega pomembnega obalnega turističnega podjetja. Ker je družba prezadolžena, so banke upnice v zameno za sporazum o reprogramiranju obveznosti z začetka 2017, ki je podjetju omogočil nov investicijski cikel na matični lokaciji v Bernardinu, zahtevale prodajo drugega premoženja.

Hotel Piran so že prodali družbi Eurotas celjskega podjetnika Aleksandra Jančarja, štiri hotele iz kompleksa Metropol pa Liburnia Hotelom iz Opatije. Za kompleks Salinera naj bi se po nedavnem pisanju Dela medtem zanimala novomeška Krka, ki ima prek družbe Terme Krka na drugi strani kraja že v lasti kompleks Talaso Strunjan.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar