FinD - Novice - Visa odpravila težave s plačili
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.6.2018

Visa odpravila težave s plačili

London, 02. junija (STA) - Ponudnik kreditnih kartic Visa je po petkovem kaosu uspel ponovno vzpostaviti nemoten plačilni promet. Začasne težave naj bi bile posledica odpovedi strojne opreme, ni pa šlo za kibernetski napad ali vdor v sistem, zagotavlja podjetje po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Zaradi nezmožnosti plačila s kartico so uporabniki po Evropi ponekod ostali v dolgih vrstah v trgovinah in pred bankomati, plačati niso mogli v barih ali na cestninskih postajah.

Zgodaj zjutraj so iz Vise sporočili, da so razrešili "tehnično težavo (...), ki je nekaterim strankam preprečila uporabo vise za plačila". Za odpravo problema je podjetje potrebovalo več kot 12 ur.

"Plačilni sistem Visa Europe sedaj polno deluje in imetniki računov Visa lahko sedaj uporabljajo kartice za katere koli nakupe in na bankomatih tako kot sicer," so še dodali. Pojasnili so, da je odpovedala strojna oprema, posebej pa izpostavili, da ni šlo za nepooblaščen dostop do sistema ali kibernetski napad.

Strankam in podjetjem se je glavni izvršni direktor Vise Al Kelly opravičil za nevšečnosti. "Naš cilj je zagotoviti, da vsa Visa plačila zanesljivo delujejo 24 ur na dan, 365 dni na leto. Danes nam je to spodletelo," je priznal.

Podatkov o tem, koliko strank je bilo prizadetih, Visa še ni delila. So pa mnogi besni uporabniki svojo jezo hladili s komentarji na spletnih družbenih omrežjih. Strokovnjaki jim svetujejo tudi, naj podrobno preverijo izpiske transakcij, da ne bi za blago ali storitve plačali dva- ali večkrat.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar