FinD - Novice - Za programe nadaljnjega poklicnega izobraževanja 16,8 milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.6.2018

Za programe nadaljnjega poklicnega izobraževanja 16,8 milijona evrov

Ljubljana, 01. junija (STA) - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes v uradnem listu objavilo javni razpis za izvajanje programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja v letih 2018-2022. Na voljo bo skupno 16,8 milijona evrov, od tega bo evropski socialni sklad prispeval 13,5 milijona evrov. Rok za oddajo vlog je 28. junij.

Namen razpisa je povečati vključenost zaposlenih v programe nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter izboljšati njihove kompetence zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti med področji dela ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi, je sporočila služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis.

Prek razpisa bodo financirali programe usposabljanja in izpopolnjevanja, programe za pridobitev dodatnih kvalifikacij, programe za pridobitev višje strokovne izobrazbe in prekvalifikacije na področju srednjega in višjega strokovnega izobraževanja ter programe za zaposlene, ki potrebujejo dodatna usposabljanja, kvalifikacije in prekvalifikacije zaradi potreb na trgu dela in delovnem mestu.

Programe bodo izvajali v javnih zavodih, ki izvajajo redno izobraževanje na področju srednjega poklicnega in srednjega strokovnega izobraževanja ali višjega strokovnega izobraževanja.

Cilj je, da bo v program vključenih vsaj 17.640 udeležencev, pri čemer naj bi jih 85 odstotkov program tudi uspešno zaključilo.

Za pet let je na voljo skupno 16,82 milijona evrov, od tega za letos 6,97 milijona evrov, za leto 2019 2,43 milijona evrov, za leti 2020 in 2021 po 2,81 milijona evrov in za leto 2022 1,79 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar