FinD - Novice - Nagrada za najpodjetniško idejo podjetju Dotcom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.6.2018

Nagrada za najpodjetniško idejo podjetju Dotcom

Ljubljana, 31. maja (STA) - Zmagovalec letošnjega izbora za najpodjetniško idejo je podjetje Dotcom, ki je razvilo sistem za avtomatizirano vodenje temperatur v hladilnih napravah, imenovan Saefy. V letošnjem izboru so sicer predstavili več kot 30 idej, so sporočili iz Časnika Finance, ki pripravlja izbor.

"Trgovske, gostinske in hotelske verige se vodenja temperatur v hladilnih napravah večinoma še vedno lotevajo ročno, so na podlagi tržne raziskave pred časom ugotovili v slovenskem podjetju Dotcom, zato so pred dvema letoma začeli razmišljati, kako bi se to dalo avtomatizirati. In tako je nastal Saefy," so na Financah opisali zmagovalno idejo.

S Saefyjem ciljajo na proizvajalce in distributerje hladilnikov in zamrzovalnikov, večje verige s področja prodaje in distribucije hrane, kot so hoteli, restavracije s hitro prehrano, supermarkete, bencinske črpalke. Skratka, vse, ki morajo spremljati in delovati po pravilih HACCP.

Dotcom je s Saefyjem že prodrli na švicarski trg, kjer jim zaupa veriga ameriške restavracije McDonald's, načrtujejo pa tudi prodor na vse evropske trge.

Dotcom je bil ustanovljen leta 2004 v Trstu, danes pa podjetje, ki ga vodi Iztok Colja, posluje z dveh sedežev, iz Ljubljane in Trsta. V zadnjem času se osredotoča predvsem na inovacije s področja interneta stvari.

Najpodjetniška ideja je eden prvih projektov Financ, s katerim spodbujajo podjetništvo in inovativnost. Letošnji izbor je bil 15. po vrsti, v tem času pa so predstavili že več kot 600 različnih podjetniških idej in zgodb, kot so Seascape, Mali junaki, Red Orbit in drugi, so še navedli na Financah.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar