FinD - Novice - Mariborski kriminalisti ovadili trojico zaradi šikaniranja na delovnem mestu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.5.2018

Mariborski kriminalisti ovadili trojico zaradi šikaniranja na delovnem mestu

Maribor, 31. maja (STA) - Mariborski kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu, ki so ga osumljene tri vodilne osebe izobraževalne institucije v Mariboru. Grozi jim do tri leta zaporne kazni, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

V predkazenskem postopku je bilo ugotovljeno, da so tri vodilne osebe izobraževalne institucije od sredine leta 2015 do konca leta 2016 na različne načine izvajale šikaniranje do svojega podrejenega. Tako je bilo ugotovljeno, da so ga omejevali pri opravljanju delovnih nalog, ki so jih sicer od njega zahtevali, prav tako so ga očitno ovirali pri njegovem delu.

Po ugotovitvah kriminalistov je omenjena trojica na različne načine omejevala tudi njegovo komunikacijo z drugimi zaposlenimi in ga tudi sicer neenakopravno obravnavala tako v razmerju do sodelavcev kot tudi v razmerju do vodstva institucije. Na ta način so ga izredno onemogočali pri izvajanju njegovega dela. Svoja ravnanja so odgovorne osebe skupaj ali posamično stopnjevali do te mere, da so oškodovanemu znotraj izobraževalne institucije tudi ukinili delovno mesto in mu zgolj s ciljem, da prikrijejo svoja ravnanja, ponudili nižje vrednoteno delovno mesto.

Kriminalisti so ugotovili, da je bil oškodovanec zaradi ravnanj ovadenih v izrazito podrejenem položaju, večkrat tudi ponižan, prav tako se je zaradi ravnanj osumljencev neprestano bal, da bo izgubil službo, ki mu predstavlja edini vir prihodkov. Izkazano je tudi poslabšanje zdravstvenega stanja in zdravljenje kot posledica ravnanja osumljenih.

V predkazenskem postopku so kriminalisti tudi ugotovili, da so se začela nezakonita ravnanja odgovornih oseb zoper oškodovanca kmalu po tem, ko je le-ta znotraj institucije opozarjal na posamezne nepravilnosti, ki jih je vodstvo organizacije želelo prikriti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar