FinD - Novice - Vlada v spremembo programa razvoja koprskega pristanišča
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.5.2018

Vlada v spremembo programa razvoja koprskega pristanišča

Ljubljana, 30. maja (STA) - Vlada je sprejela novelo programa razvoja pristanišča za mednarodni promet v Kopru za obdobje 2016-2020, ki je bila potrebna zaradi spremenjenih tržnih razmer. Med pomembnejšimi investicijami, na katere se nanašajo spremembe, vlada izpostavlja izgradnjo novih vhodov v luko, ureditev kamionskega terminala ter priveza za potrebe Slovenske vojske.

Kot so v sporočilu za javnost pojasnili v vladnem uradu za komuniciranje, program daje pravno osnovo za začetek izvajanja posameznih investicij oziroma za pridobitev nadaljnjih soglasij za izvedbo investicij.

Poleg izgradnje novih vhodov v pristanišče (Serminski in Bertoški vhod), ureditve kamionskega terminala in priveza za potrebe Slovenske vojske, so med pomembnejšimi investicijami, na katere se nanašajo spremembe programa, na vladi našteli še ureditev in izgradnjo kaset na Ankaranski Bonifiki za potrebe odlaganja izkopanega materiala, ki nastane ob poglabljanju morskega dna, izgradnja priveza RO-RO, ki omogoča pretovor vozil prek nakladalne rampe, in objekt Potniškega terminala.

Vlada sicer program razvoja pristanišča sprejme vsakih pet let, ta pa se lahko letno spreminja in dopolnjuje. Z njim se na ravni idejne zasnove načrtuje prostorski in infrastrukturni razvoj pristanišča ter dinamika izvedbe načrtovanih infrastrukturnih ureditev, so še zapisali.

Investicije v razvoj pristaniške infrastrukture sicer obsegajo investicije v obstoječe predmete pristaniške infrastrukture zaradi njihovega izboljšanja, rekonstrukcije ali povečanja zmogljivosti in izgradnjo oz. izdelavo novih predmetov pristaniške infrastrukture. Investicije izvede koncesionar Luka Koper na svoj račun, zato neposrednih posledic za proračun ni, so še dodali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar