FinD - Novice - Mors razveljavil odločitev o dobavitelju vojaških terencev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.5.2018

Mors razveljavil odločitev o dobavitelju vojaških terencev

Ljubljana, 30. maja (STA) - Ministrstvo za obrambo je razveljavilo odločitev o izboru dobavitelja do 300 vojaških specialnih terenskih vozil, je za STA pojasnil generalni direktor direktorata za logistiko na ministrstvu za obrambo Željko Kralj. Kot je pojasnil, so to odločitev sprejeli na podlagi zahtevka za revizijo, ki jo je podal neizbrani ponudnik.

Ministrstvo za obrambo je konec aprila objavilo odločitev o izboru dobavitelja več sto novih vozil za potrebe Slovenske vojske in uprave za zaščito in reševanje. Večinski del javnega naročila predstavlja nabava 300 vojaških specialnih terenskih vozil in ministrstvo je v tem delu izmed dveh ponudnikov izbralo avstrijsko podjetje Franz Achleitner.

Neizbrani ponudnik, podjetje A Cosmos je zoper odločitev ministrstva vložil zahtevo za revizijo, ki pa ni bila posredovana na Državno revizijsko komisijo. Ministrstvo je namreč že pred tem odločitev o izboru ponudnika v delu, ki se nanaša na vojaška vozila, razveljavilo in vrnilo v fazo pregleda in ocenjevanja ponudb.

Ponudnikoma bodo prav v teh dneh poslali dodatna vprašanja. Postopek javnega naročila je tako zdaj ponovno v prvi fazi in ministrstvo bo o dobavitelju odločalo ponovno, je še pojasnil Kralj.

Mediji so sicer poročali tudi anonimki, ki naj bi v zvezi z razpisom zaokrožila v javnosti. Ta je med drugim ministrstvu očitala, da so homologacije 91 podobnih terenskih vozil, ki jih je ministrstvo od avstrijskega podjetja Franz Achleitner nabavilo v razpisu iz leta 2016, ponarejene. Na ministrstvu za obrambo so očitke iz anonimke za Slovenske novice zanikali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar