FinD - Novice - Škotska klinika načrtuje program odvajanja od kriptovalut
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.5.2018

Škotska klinika načrtuje program odvajanja od kriptovalut

Edinburgh, 29. maja (STA) - Škotska klinika, ki je specializirana za zdravljenje odvisnosti, je obelodanila, da se namerava spopasti tudi s problemom odvisnosti od kriptovalut. Bolnike, ki se ne morejo upreti vsakodnevnim transakcijam z virtualnim denarjem, nameravajo sprejeti v intenzivni program zdravljenja odvisnosti od iger na srečo, so sporočili v ponedeljek.

Gre za kliniko Castle Craig, ki je že 30 let ena glavnih ustanov za zdravljenje odvisnosti od alkohola, mamil in iger na srečo v Veliki Britaniji. "Trg kriptovalut, ki nihajo in prinašajo visoka tveganja, privlači problematične igralce na srečo," je ob tem ocenil terapevt na kliniki Chris Burn.

Vrednost virtualnega denarja je špekulativna in lahko iz dneva v dan močno niha. Medtem ko nekateri v tem vidijo priložnost za hiter zaslužek, se drugi bojijo tveganj, ki jih primerjajo s tistimi v igralnicah. Trg kriptovalut po mnenju Burna "nudi navdušenje in pobeg iz realnosti". Pri tem je opozoril na nihanje vrednosti bitcoina. Vrednost slednjega je lani iz 1000 dolarjev poskočila na skoraj 20.000, nato pa padla na trenutnih okoli 7100 dolarjev.

To lahko človeka po mnenju Burna navduši, a lahko postane tudi odvisen in finančno propade. Ponedeljkovo sporočilo klinike navaja, da so sprejeli že več prošenj, da kriptovalute vključijo v svoje programe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar