FinD - Novice - Vodstvo Štore Steel v sredo na pogajanja s stavkovnim odborom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.5.2018

Vodstvo Štore Steel v sredo na pogajanja s stavkovnim odborom

Celje, 29. maja (STA) - Vodstvo Štore Steel se bo v sredo s stavkovnim odborom začelo pogajati o stavkovnih zahtevah, med katerimi je glavna dvig plače. Po odpovedi petkove stavke, ki naj bi bila po mnenju vodstva nezakonita, je družbo v ponedeljek obiskala delovna inšpekcija in dosegla, da se bodo pogajanja vendarle začela.

Inšpektorici za delo sta po pogovorih s predstavniki delavcev in Konfederacije slovenskih sindikatov (KSS) ter vodstvom podjetja ugotovili, da je s strani vodstva prišlo do kršitev zakona o stavki in še nekaterih drugih kršitev. Končnega zapisnika še nista izdali, a sta dosegli, da se bo vodstvo podjetja začelo pogajati v sredo dopoldne, so danes sporočili iz KSS.

"V stavkovnem odboru smo z razpletom do sedaj zadovoljni, saj je bil namen za petek napovedane stavke ravno začetek pogajanj o višjih plačah v obratu jeklarne," so dodali v KSS, kjer so pomagali stavkovnemu odboru družbe pri pripravah na stavko.

Delavci so razmišljali o stavki že junija lani, petkovo pa so odpovedali in prestavili za nedoločen čas, ker je uprava družbe tistim, ki bi stavkali, zagrozila z odpovedjo delovnega razmerja, češ da je stavka nezakonita.

Osnovna stavkovna zahteva je dvig plače zaposlenim v obratu jeklarna za 25 odstotkov zaradi zahtevnih pogojev dela, ki poteka v prahu in hrupu. A takšen predlog za upravo ni sprejemljiv.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar