FinD - Novice - Sindikati v Siju zborov delavcev na Ravnah ta teden ne načrtujejo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.5.2018

Sindikati v Siju zborov delavcev na Ravnah ta teden ne načrtujejo

Ravne na Koroškem, 28. maja (STA) - Potem ko so prejšnji teden pogajanja predstavnikov sindikatov v družbah skupine Slovenska industrija jekla (Sij) z upravo Sija in vodstvi družb prinesla napredek v dogovorih glede prenove kadrovskih sistemov v skupini, sindikati podružnic na Ravnah na Koroškem ta teden ne načrtujejo sicer že pred časom predvidenih zborov delavcev.

O rezultatih pogajanj so se danes seznanili izvršni odbori sindikatov v ravenskih družbah iz skupine Sij, to so Ravne Systems, ZIP center in Metal Ravne.

Kot je po današnjem sestanku za STA sporočil predsednik Skei konference v družbah Sij na Ravnah na Koroškem Boris Štriker, bo, kot je bilo dogovorjeno, regres izplačan do 31. maja v najvišji možni višini, dogovori in roki z upravo glede ostalih zahtev pa so postavljeni, tako da zaposlene o dogajanju obveščajo sproti prek sindikalnih zaupnikov. Pred časom za ta teden napovedanih zborov delavcev pa ne bo.

Zbore delavcev je sicer 17. in 18. maja v družbah Metal in Acroni izvedlo tudi vodstvo Sija in družb, na katerem je zaposlene seznanilo s poslovanjem in aktivnostmi v dogovorih s sindikati.

Prejšnji teden so se strani na pogajanjih dogovorile, da bo vodstvo skupine do 22. junija pripravilo predlog novega sistema nagrajevanja zaposlenih, vključno s kriteriji za nagrado za poslovno uspešnost oz. božičnico.

Najpozneje v drugi polovici junija bodo nadaljevali pogajanja za poenoteno podjetniško kolektivno pogodbo, septembra pa bodo začeli tudi s prenovo plačnega sistema. V okviru novega plačnega sistema naj bi se po pričakovanjih sindikatov uredila tudi zahtevana zvišanja plač.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar