FinD - Novice - Skupina Istrabenz v četrtletju poglobila izgubo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.5.2018

Skupina Istrabenz v četrtletju poglobila izgubo

Koper, 25. maja (STA) - Skupina Istrabenz je v prvem četrtletju ustvarila 5,06 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Ob tem je poglobila čisto izgubo, in sicer z 1,93 na 2,19 milijona evrov. Tudi družba Istrabenz Turizem, ki ustvari praktično vse prihodke skupine, je nekoliko povečala izgubo, z 1,28 na 1,67 milijona evrov.

Družba Istrabenz Turizem je sicer ustvarila 5,04 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar na letni ravni predstavlja triodstotno rast, izhaja iz poročila o poslovanju v prvih treh mesecih, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze.

Holding, družba Istrabenz, je v obdobju od januarja do marca ustvaril 46.409 evrov prihodkov od prodaje oz. 20 odstotkov več kot v prvem četrtletju lani, čisto izgubo pa je zmanjšal z okoli 650.000 evrov na nekaj več kot 500.000 evrov.

Skupino Istrabenz, ki je imela konec marca 445 zaposlenih, poleg holdinške družbe Istrabenz in Istrabenz Turizma sestavljajo še Zastava Istrabenz Lizing, ki se ukvarja s finančnim najemom avtomobilov in drugih vozil ter opreme na srbskem trgu, in Adriafin, v kateri imata Istrabenz in Luka Koper po polovični delež.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar