FinD - Novice - A1 tudi v Bolgariji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.5.2018

A1 tudi v Bolgariji

Dunaj, 26. maja (STA) - Avstrijski telekomunikacijski operater Telekom Austria uvaja svojo blagovno znamko A1 v vse več državah. Pred dnevi je prestrukturiral tudi svojo bolgarsko hčerinsko družbo ter jo iz Mtel preimenoval v A1. Slovenska hči Simobil pod imenom A1 Slovenije posluje že leto dni.

Telekom Austria je navzoč še na trgih Bolgarije, Hrvaške, Belorusije, Slovenije, Srbije in Makedonije. Tako kot je slovenski Simobil začel nastopati na trgu pod blagovno znamko A1 in se preimenoval v A1 Slovenija že aprila lani, naj bi z vsemi hčerinskimi družbami to storili najpozneje v letu 2019.

Stroški nove tržne podobe in oglaševanja so ocenjeni na štiri do pet milijonov evrov, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA povedal prvi mož avstrijskega koncerna Alejandro Plater.

Telekom Austria s tem sledi trendu v panogi, da podjetja v vseh državah nastopajo pod enotnim imenom, je Plater spomnil na tekmece, kot so Vodafone, Telenor, Orange ind T-Mobile. "To je pot, ki jo zdaj začenjamo tudi mi," je dejal.

Družba, ki je v večinski lasti America Movil, je poleg tega na domačem avstrijskem trgu pred kratkim nekoliko osvežila svoj logotip.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar