FinD - Novice - Nafta cenejša
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.5.2018

Nafta cenejša

Singapur, 28. maja (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju pocenile. Vlagatelji se osredotočajo predvsem na pogovore Rusije in Savdske Arabije, ki sta se prejšnji teden strinjali, da bi lahko članice Opeca in nekatere druge proizvajalke, ki so se lani odločile za omejitev proizvodnje, v drugi polovici leta zvišale proizvodnjo.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena julija, je bilo treba zjutraj odšteti 75,01 dolarja, kar je 1,43 dolarja manj kot ob koncu trgovanja v petek. Teksaška lahka nafta za dobavo julija se je pocenila za 1,64 dolarja na 66,24 dolarja.

Savdski minister za nafto Khaled al Falah je v petek po srečanju z ruskim ministrom za energijo Aleksandrom Novakom v okviru gospodarskega foruma v ruskem Sankt Peterburgu povedal, da bi lahko do postopnega zvišanja proizvodnje nafte, da bi preprečili morebitne šoke v dobavi, prišlo v drugi polovici leta.

Zaradi gospodarskih težav Venezuele in sankcij proti Iranu se namreč krepijo strahovi, kako bo to vplivalo na nadaljnjo proizvodnjo nafte v teh državah.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar