FinD - Novice - Prihodnji teden podpis sporazuma o nepovratnih sredstvih za drugi tir
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.5.2018

Prihodnji teden podpis sporazuma o nepovratnih sredstvih za drugi tir

Ljubljana, 25. maja (STA) - Prihodnji teden v Slovenijo na delovni obisk prihaja evropska komisarka Violeta Bulc, ki se bo v četrtek udeležila podpisa sporazuma o dodelitvi nepovratnih sredstev za gradnjo sedmih predorov na novi železniški progi Divača-Koper. Ta bo omogočil črpanje 109 milijonov evrov nepovratnih sredstev, so sporočili s predstavništva Evropske komisije.

Slovenija je 109 milijonov evrov za projekt pridobila na t.i. blending razpisu iz mehanizma za povezovanje Evrope. Omenjena sredstva so bila zaradi referenduma zamrznjena do uveljavitve zakona, ki bo njihovo črpanje omogočil projektnemu podjetju 2TDK.

Prejšnji teden se je o odmrznitvi sredstev v Bruslju pogajal državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Jure Leben, ki je dejal, da komisija kljub napovedim pobudnika referenduma Vilija Kovačiča, da se bo pritožil za izid referenduma, zaupa Sloveniji.

Sedaj je, kot je dodal, treba v pripravo razpis za gradnjo. Ko bo zakon uveljavljen, se bo ta denar lahko začel črpati. Če bo razpis objavljen konec leta, se bo gradnja lahko začela sredi leta 2019.

Evropska komisija je sicer marca potrdila, da lahko 44 milijonov evrov, ki jih je Slovenija na razpisu EU pridobila za pripravljalna dela, črpa direkcija za infrastrukturo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar