FinD - Novice - Za podaljšanje prvega pomola Luke še ena ovira
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.5.2018

Za podaljšanje prvega pomola Luke še ena ovira

Koper, 25. maja (STA) - Upravno sodišče je v sporu med Luko Koper in Občino Koper pritrdilo občini, ki je izpodbijala izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje prvega pomola za 100 metrov. Agencija za okolje bo tako morala o tem odločati še enkrat, danes pišejo Primorske novice.

Upravno sodišče v Novi Gorici je ugodilo občini, odločbo agencije razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje. Kot izhaja iz sodbe, bi morala agencija bolj podrobno obrazložiti izdano soglasje in se opredeliti do argumentov, ki jih je med postopkom nanizala občina, navaja časnik.

Odločitev sodišča pomeni, da Luka Koper še vedno ne more nadaljevati postopkov za pridobivanje gradbenega dovoljenja za eno ključnih naložb v pristanišču, ki bi ji omogočila privezovanje dveh kontejnerskih ladij matic sočasno ter s tem povečanje pretovora in več prostora za kontejnerje.

V kolikšnem času bo agencija lahko izdala novo odločbo, še ni znano. "Upamo, da bo postopek izveden v najkrajšem času in da bo izdano okoljevarstveno soglasje, ki bo omogočilo realizacijo strateškega projekta podaljšanja prvega pomola," so za Primorske novice povedali v Luki Koper.

Podaljšanje prvega pomola je določeno že v državnem prostorskem načrtu za pristanišče. Na koprski občini pa si na drugi strani prizadevajo, da bi se Luka umaknila z območja ob severni obvoznici in ga prepustila občini za razne mestne dejavnosti.

Medtem pa v pristanišču Trst napovedujejo, da bodo septembra začeli s podobno naložbo: podaljšanjem sedmega pomola za 100 metrov, da bodo lahko privezali dve ladji matici sočasno, še navaja časnik.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar