FinD - Novice - V Štore Steel danes dveurna opozorilna stavka
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.5.2018

V Štore Steel danes dveurna opozorilna stavka

Štore, 25. maja (STA) - V družbi Štore Steel bo danes med 13. in 15. uro potekala opozorilna stavka, ki je posledica nepripravljenosti vodstva podjetja za socialni dialog s sindikatom. Stavkalo bo od 170 do 180 delavcev v obratu jeklarna, ki sicer ima 520 zaposlenih. Stavka pa bo potekala na delovnih mestih.

Osnovna stavkovna zahteva je dvig plače zaposlenim v obratu jeklarna za 25 odstotkov zaradi zahtevnih pogojev dela.

Kot je povedal pomočnik direktorja Štore Steel Gorazd Tratnik, se s sindikatom Skei in Konfederacijo slovenskih sindikatov pogajajo o dvigu osnovnih plač. Povprečna bruto plača v podjetju je lani znašala 1759 evrov, povprečna plača v prvih štirih mesecih letos brez nagrade za uspešnost, ki se izplačuje konec leta, pa 1703 evra.

Dejal je tudi, da so lani v podjetju sklenili nov aneks k podjetniški kolektivni pogodbi, s katerim so se dogovorili o novem načinu izplačila variabilnega dela plače. Kriterij izplačila je uspešnost poslovanja, izplačilo pa je v skladu z novelo zakona o dohodnini, kar zaposlenim daje višji neto prejemek.

Po Tratnikovih besedah so zaposlene obvestili, da stavka ni organizirana skladno z zakonom, ker to ni odločitev večine zaposlenih v podjetju, niti je ne organizirata omenjena sindikata.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar