FinD - Novice - KD Group in Adriatic Slovenica pod lupo agencije Fitch
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.5.2018

KD Group in Adriatic Slovenica pod lupo agencije Fitch

Ljubljana, 24. maja (STA) - Potem ko je finančna družba KD Group v sredo sporočila, da je prodala koprsko zavarovalnico Adriatic Slovenica, je mednarodna bonitetna agencija Fitch obe vzela pod drobnogled. Kot so sporočili iz prodajalca, je tako kreditno bonitetno oceno družbe KD Group kot bonitetno oceno finančne moči Adriatic Slovenice uvrstila na opazovanje.

KD Group ima trenutno pri Fitchu kreditno bonitetno oceno "BB", Adriatic Slovenica pa bonitetno oceno finančne moči "BBB-". Uvrstitev na opazovanje je posledica objave, da je družba KD Group 23. maja z družbo Generali CEE Holding sklenila pogodbo o prodaji 100-odstotnega deleža v Adriatic Slovenici, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz KD Group.

Kupnina za Adriatic Slovenico znaša 245 milijonov evrov, posel bo zaključen v drugi polovici leta. Generali bo s prevzemom zavarovalnice in KD Skladov, ki so v njeni lasti, postal druga največja zavarovalna družba v državi.

Pred zaključkom posla je treba izpolniti več pogojev, med drugim pridobiti ustrezna soglasja regulatorje ter soglasje skupščine delničarjev KD Group.

Adriatic Slovenica je tretja največja zavarovalniška skupina z nekaj več kot 1000 zaposlenimi, ki na slovenskem trgu dosega blizu 15-odstotni tržni delež. Je del Skupine KD Group, njena družba za upravljanje KD Skladi z več kot 750 milijonov evrov vrednosti upravljanih sredstev in 20-odstotnim tržnim deležem pa zaseda tretje mesto na slovenskem trgu. Podružnici ima tudi na Hrvaškem in v Makedoniji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar