FinD - Novice - Večina javnih naročil živil lani slovenskim ponudnikom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.5.2018

Večina javnih naročil živil lani slovenskim ponudnikom

Ljubljana, 24. maja (STA) - V javnem naročanju pomemben segment predstavlja naročanje živil, predvsem v zavodih s področja šolstva, predšolskega izobraževanja, sociale in zdravstva. Glavnino lanskih naročil živil, 91 odstotkov, predstavljajo javna naročila javnih zavodov. Večina naročil je šla domačim ponudnikom, med izbranimi sta bili le dve tuji podjetji.

Zavezanci javnemu naročanju so sicer lani oddali za 116 milijonov evrov naročil živil v skupaj preko 4000 sklopih, torej preko 4000 različnih postopkov javnega naročanja, so po sredini delavnici o uredbi o zelenem javnem naročanju sporočili z ministrstva za javno upravo.

Po pojasnilih ministrstva gre pri javnem naročanju živil za izjemno pomemben segment javnega naročanja, ki ga je v letošnjem letu nadgradila še aplikacija, ki jo je razvila Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije v sodelovanju s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije in Zadružno zvezo Slovenije, pri oblikovanju pa je sodelovalo tudi ministrstvo za javno upravo.

"Ocenjujemo, da bo aplikacija kot informacijsko orodje izjemno pripomogla k poenostavitvi postopkov naročanja, kot tudi pri pridobivanju kakovostnih dobaviteljev in, kar je najpomembneje, kakovostnih živil," so poudarili na ministrstvu.

Opravljeno delo je za ministrstvo znova dokaz uspešnega sodelovanja in partnerskega odnosa vpletenih, predvsem Gospodarske zbornice, ki je znala povezati tako znanje iz javnega naročanja živil, živil samih in dobaviteljev na trgu v dobrobit tako naročnikov kot tudi dobaviteljev.

Kot so še navedli na ministrstvu, je bila že pri novem zakonu o javnem naročanju posebna pozornost namenjena naročanju živil, ki so v shemah kakovosti, živila, ki so trajnostno pridelana in predelana, ter živila, kjer je zagotovljena višja kakovost.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar