FinD - Novice - Lenovo lani z višjimi prihodki, ob enkratnem izdatku z globoko izgubo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.5.2018

Lenovo lani z višjimi prihodki, ob enkratnem izdatku z globoko izgubo

Hongkong, 24. maja (STA) - Kitajski tehnološki velikan Lenovo je v poslovnem letu, ki se je zaključilo konec marca, na ravni skupine povečal prihodke od prodaje za pet odstotkov na 45,3 milijarde dolarjev. Zabeležil je 189 milijonov dolarjev čiste izgube, ki je bila predvsem posledica enkratnega davčnega stroška, je danes objavila družba.

Na čisti izid je v glavnem vplival enkratni davčni strošek v višini 400 milijonov dolarjev, ki ga je družba vknjižila v tretjem četrtletju poslovnega leta, so zapisali v objavi na svoji spletni strani.

V zadnjem četrtletju poslovnega leta je prihodek od prodaje porasel za 11 odstotkov na 10,6 milijarde dolarjev. Dobiček pred davki se je povečal za 143 odstotkov na 37 milijonov dolarjev, dobiček po davkih pa je bil zaradi ugodnejše davčne obravnave v lanskem obdobju v letošnjem nižji in je znašal 33 milijonov dolarjev, so navedli.

V družbi so zadovoljni s poslovanjem vseh treh glavnih stebrov družbe. Področje osebnih računalnikov in pametnih naprav je v celotnem letu povečalo prihodek za osem odstotkov na 32,4 milijarde dolarjev, v zadnjem četrtletju za 16 odstotkov na 7,7 milijarde dolarjev.

Področje hrambe podatkov je prihodek v poslovnem letu povečal za osem odstotkov na 4,4 milijarde dolarjev, v zadnjem četrtletju za 44 odstotkov na 1,2 milijarde dolarjev.

Področje mobilnih naprav, ki ga bodo v prihodnje združili s področjem osebnih računalnikov in pametnih naprav, je v celotnem letu ustvarilo 7,2 milijarde dolarjev prihodka, v zadnjem četrtletju 1,3 milijarde dolarjev. Primerjave z rezultati leta prej niso podali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar