FinD - Novice - Evropske borze s padci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.5.2018

Evropske borze s padci

London/Frankfurt/Pariz, 23. maja (STA) - Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes znižali, med vlagatelje pa se je prelil pesimizem z globalnih trgov zaradi besed ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da ni zadovoljen s trgovinskimi pogajanji s Kitajsko. Na valutnih trgih sicer odmeva predvsem padec vrednosti turške lire.

Vlagatelje pestijo tudi nekoliko slabši ekonomski kazalci iz območja evra in dvomi, da se bo ameriški predsednik sešel z voditeljem Severne Koreje Kim Jong Unom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 se je znižal za 1,27 odstotka.

Frankfurtski DAX je upadel za 1,47 odstotka, pariški CAC 40 je izgubil 1,32 odstotka in londonski FTSE 100 1,13 odstotka.

V Zürichu je indeks SMI trgovanje sklenil 1,58 odstotka pod izhodiščem. V Milanu je indeks FTSE MIB izgubil 1,31 odstotka, na Dunaju pa ATX 0,91 odstotka.

Padajo tudi indeksi v New Yorku. Industrijski indeks Dow Jones je približno štiri ure pred koncem trgovanja na 0,43 odstotka nižji ravni kot v torek. Širši indeks S&P 500 je doslej izgubil 0,35 odstotka vrednosti, tehnološki indeks Nasdaq pa je 0,17 odstotka pod izhodiščem.

Tečaj evra se je znižal. Pozno popoldne so z evrom v Frankfurtu trgovali po tečaju 1,170 dolarja, kar je 0,17 odstotka pod izhodiščem.

Turška lira pa je danes v primerjavi z evrom med trgovanjem izgubila skoraj pet odstotkov, analitiki pa so padec pripisali predčasnim volitvam v državi, ki bodo prihodnji mesec.

Nafta se je pocenila. Za 159-litrski sod teksaške nafte, ki bo dobavljena julija, je bilo treba na borzi v New Yorku popoldne po evropskem času odšteti 17,61 dolarja, kar je 59 centov manj kot v torek. V Londonu so se julijske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent doslej pocenile za 61 centov na 78,96 dolarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar