FinD - Novice - Naprodaj nepremičnine nekdanjega MTT Tekstila v Mariboru
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.5.2018

Naprodaj nepremičnine nekdanjega MTT Tekstila v Mariboru

Maribor, 23. maja (STA) - Stečajni upravitelj družbe MTT Tekstil Milorad Vidović je začel s tretjim poskusom prodaje nepremičnin nekdanjega mariborskega tekstilnega podjetja v Melju. Kot je vidno iz objave na spletni strani Ajpesa, bo kupca za dobrih 44.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče, na katerem se nahaja 19 parcel in 14 zgradb, iskal z zbiranjem zavezujočih ponudb.

Vidović je izhodiščno ceno postavil pri 2,7 milijona evrov, zavezujoče ponudbe pa pričakuje do 20. julija. Prodajno pogodbo bo sklenil s tistim ponudnikom, ki bo ponudil najvišjo ceno, a ta ne sme biti nižja od izhodiščne. Če bo več ponudnikov ponudilo enako najvišjo ceno, jo bo sklenil s tistim, ki bo ponudil najkrajši rok plačila.

Kot še navaja stečajni upravitelj, je del stavb do konca septembra v najemu, sicer pa je cenilec Jožef Murko kompleks nepremičnin ob stečaju podjetja leta 2014 ocenil na 3,5 milijona evrov tržne vrednosti, medtem ko je likvidacijska vrednost ocenjena na 2,2 milijona evrov.

Podjetje MTT Tekstil je v stečaju pristalo v začetku leta 2014, ko je brez dela ostalo okoli 90 ljudi. Vidović je doslej kupca za razmeroma slabo ohranjene objekte, ki so potrebni obnove, brez uspeha iskal že dvakrat, prvič z zbiranjem nezavezujočih ponudb, na katerem cene ni določil, v drugo je izhodiščno ceno določil pri treh milijonih evrov.

Neuspešne poskuse Vidović po pisanju Večera pripisuje tudi dejstvu, da je MTT Tekstil pred začetkom stečaja oddal strehe treh objektov družbam, ki se ukvarjajo s proizvodnjo sončne energije, njihove služnosti pa se iztečejo šele leta 2038. Tudi zato naj bi padel v vodo prihod nemškega investitorja, ki je želel graditi "greenfield" investicijo, a zaradi služnosti ne bi mogel rušiti starih objektov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar