FinD - Novice - Kitajska bo znižala carine na avtomobile
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.5.2018

Kitajska bo znižala carine na avtomobile

Peking, 22. maja (STA) - Kitajska bo s 1. julijem carine za uvoz avtomobilov znižala s sedanjih 25 na 15 odstotkov. Carine za avtomobilske dele, za katere so carine trenutno med osem in 25 odstotkov, bodo znašale šest odstotkov, je danes sporočilo kitajsko finančno ministrstvo.

Znižanje carin je dobra novica za tuje avtomobilske proizvajalce, za katere je Kitajska kot največji avtomobilski trg izjemnega pomena, poročajo tuje tiskovne agencije.

Napovedano znižanje sicer morda ne bo izpolnilo pričakovanj ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki bi želel izenačitev z ameriškimi carinami v višini 2,5 odstotka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kitajski predsednik Xi Jinping je aprila napovedal, da bo Kitajska do konca leta "znatno znižala" carine na avtomobile. Odločitev so naznanili kmalu po pogajanjih med podpredsednikom kitajske vlade Liu Hejem in ameriškim finančnim ministrom Stevenom Mnuchinom, v katerih sta strani dosegli dogovor, da se ne bosta zapletli v trgovinsko vojno.

Kitajska je nedavno napovedala tudi sprostitev omejitev tujega lastništva v avtomobilskem sektorju. Tuji proizvajalci lahko imajo trenutno na Kitajskem do 50-odstotni delež, zaradi česar morajo za proizvodnjo na Kitajskem ustanoviti skupna podjetja s kitajskimi družbami. Omejitev naj bi za proizvajalce vozil na alternativni pogon odpravili že letos, za proizvajalce gospodarskih vozil v letu 2020 in za proizvajalce osebnih avtomobilov v letu 2022, poroča AFP.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar