FinD - Novice - Vrhovno sodišče ZDA dosodilo pomembno zmago delodajalcem proti delavskim pravicam
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.5.2018

Vrhovno sodišče ZDA dosodilo pomembno zmago delodajalcem proti delavskim pravicam

Washington, 21. maja (STA) - Ameriško vrhovno sodišče je tesno, s petimi glasovi proti štirim, potrdilo zakonitost prakse siljenja delavcev, ki so v sporu z delodajalci, v podpise pogodb o odpovedi pravici do skupinske tožbe na primer zaradi plač, nadlegovanja ali diskriminacije.

Vrhovno sodišče je odločalo v sporih med zaposlenimi in vodstvi podjetij Ernst & Young, Murphy Oil USA in Epic Systems.

Vlada predsednika ZDA Baracka Obame je potrdila mnenje Nacionalnega odbora za delovne odnose (NLRB), da delodajalci delavcev ne smejo siliti v tovrstne pogodbe oziroma jim ne morejo odvzeti pravice do skupinske tožbe. Vlada predsednika Donalda Trumpa je lani odločila, da se s stališčem prejšnje vlade ne strinja.

Mnenje konservativne večine vrhovnega sodišča je napisal Neil Gorsuch, ki ga je na položaj imenoval Trump. Zakonodaja naj bi bila povsem jasna in zvezni zakon o arbitraži naj bi bil pomembnejši od odločitev NLRB.

Ruth Bader Ginsburgova pa je v mnenju manjšine zapisala, da je večinska odločitev "grozljivo" napačna in pozvala kongres naj ukrepa in odpravi neskladja. Ginsbrugova pravi, da je večina sodišča v bistvu odločila, da lahko podjetja prisilijo delavce v to, da se borijo za svoje pravice le posamično. Zvezna zakonodaja menda tega ne omogoča.

Ameriški sindikati so zadnja desetletja pod velikim udarom in v zasebnem sektorju so že izjemno šibki. Organizacija sindikata je v podjetjih zelo težavna. V javnem sektorju sindikati še imajo nekaj moči, ki pa jim jo republikanske vlade po zveznih državah skušajo odvzeti.

Delavci se na primer v boju za višjo plačo ali odpravo diskriminacije v podjetju odločijo za skupinsko tožbo, ker sami ne morejo zbrati dovolj denarja za odvetnike.

Podjetja se seveda skušajo izogniti takim tožbam, ki so lahko v primeru poraza zanje zelo drage, in v procesu arbitraže okrog sporov zaposlenim dajo na mizo pogodbo po načelu "vzemi ali pusti". V primeru odločitve za "pusti" to ponavadi pomeni odpoved delovnega razmerja in pod takšnim pritiskom naj bi doslej popustilo že 25 milijonov ljudi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar