FinD - Novice - Kaduncu za dva tedna tudi naloge direktorja nacionalne televizije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.5.2018

Kaduncu za dva tedna tudi naloge direktorja nacionalne televizije

Ljubljana, 21. maja (STA) - Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Igor Kadunc bo od 5. do 18. junija v okviru svojih pooblastil opravljal tudi naloge direktorja nacionalne televizije. Ljerka Bizilj bo namreč 4. junija predčasno končala direktorski mandat. Kadunc je odločitev sporočil na današnji seji programskega sveta RTVS, zanjo pa ni rabil soglasja sveta.

Programski svet RTVS se je že na aprilski seji seznanil z dopisom odhajajoče direktorice televizije Biziljeve generalnemu direktorju Kaduncu, s katerim mu je sporočila, da po 4. juniju ne namerava več opravljati direktorske funkcije. Svet je zato pozval Kadunca k čimprejšnji objavi razpisa za novega direktorja.

Razpis je vodstvo RTVS medtem že objavilo, rok za oddajo prijav se bo iztekel 28. maja. Na aprilski seji je programski svet izrazil pričakovanje, da bo televizijo po 4. juniju prav tako vodil direktor s polnimi pooblastili, kar pa ni več uresničljivo. Svet bo o soglasju k imenovanju novega direktorja odločal na seji 18. junija.

Sicer je Biziljeva pred štirimi meseci obvestila programski svet, da bo direktorsko funkcijo končala predvidoma aprila, čeprav se ji bo mandat iztekel šele novembra. Kot razlog za takšno odločitev je navedla, da bo s predčasnim odhodom nasledniku omogočila pripravo programskega načrta za leto 2019, ki ga bo ta tudi izvajal.

Na današnji seji se je programski svet javne radiotelevizije tudi seznanil s poročilom vodstva zavoda o realizaciji programsko produkcijskega načrta (PPN) za obdobje januar-marec 2018. Del svetnikov je vodstvu znova očital, da pri pripravi poročila ni upoštevalo metodologije sveta za programski nadzor.

V izglasovanem sklepu je zato programski svet pozval Kadunčevo ekipo, naj poročila v prihodnje vsebujejo tudi prikaze realizacije programskih ciljev, odmikov od PPN, prihodnje produkcije in deleža ponovitev. Svet tudi pričakuje, da bo v poročilih jasno razvidno, kaj je lastna produkcija programa, kaj koprodukcija in kaj nakup programa.

Prav tako se je programski svet seznanil z novoimenovanimi odgovornimi uredniki. Tako bo razvedrilni program nacionalne televizije v prihodnje vodil Vanja Vardjan, na čelo programa Radia Maribor prihaja Robert Levstek, novi odgovorni urednik športnega programa pa je sredi maja postal Gregor Peternel.

Poleg tega je programski svet prisluhnil poročilu varuhinje gledalcev in poslušalcev Ilinke Todorovski za april. Pojasnila je, da je bilo med vsebinskimi odzivi nekaj več pritožb nasprotnikov obveznega cepljenja v zvezi s poročanjem o tej tematiki v radijskih in televizijskih oddajah. Več pohval pa je dobila televizijska oddaja Spomini.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar