FinD - Novice - V Šentjerneju širjenje severne poslovne cone
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.5.2018

V Šentjerneju širjenje severne poslovne cone

Šentjernej, 19. maja (STA) - Občina Šentjernej je podpisala pogodbo za širitev šentjernejske severne poslovno-storitvene cone. Zaradi okrepljenih potreb tam delujočih približno deset podjetij jo bodo razširili na 7,7 hektarja, od česar si obetajo približno sto dodatnih delovnih mest. Širitev s cestnim in komunalnim urejanjem bo skupaj z davkom stala 1,24 milijona evrov.

Šentjernejski župan Radko Luzar je ob četrtkovem podpisu izvajalske pogodbe povedal, da so se za omenjeno naložbo prijavili na razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, a v prvem poskusu niso uspeli. V drugem poskusu in po zagotovitvi okoljevarstvenega soglasja pa jim omenjeno ministrstvo odobrilo nekaj manj kot 885.000 evrov denarne podpore evropskega sklada za regionalni razvoj.

Gradbena dela, ki jih bo izbrani izvajalec, krški Kostak, začel nemudoma, morajo končati do konca septembra. Obsegala bodo gradnjo cest in parkirišča, gradnjo meteorne, fekalne kanalizacije in črpališča za fekalne odplake, gradnjo vodovoda, plinovoda, elektrokabelskih in telekomunikacijskih vodov ter cestne razsvetljave.

Luzar je ocenil, da je omenjena širitev nujno potrebna. Večino zemljišč so že prodali, naprodaj je le še ena parcela. V omenjeni poslovno-storitveni coni je zaposlenih približno 600 ljudi, po širitvi naj bi se njihovo število okrepilo za približno sto, je napovedal.

Gre za podjetja, ki v glavnini izhajajo iz nekdanje Iskre, ki je v stečaju končala pred več kot 20 leti. Med drugim se ukvarjajo z elektroniko, orodjarstvom, s predelavo plastike, z lesno industrijo in s projektiranjem.

V Občini Šentjernej so sicer v zadnjih štirih letih dobili 250 novih delovnih mest, je še povedal Luzar.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar