FinD - Novice - Nemška kemična industrija z močnim začetkom leta
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.5.2018

Nemška kemična industrija z močnim začetkom leta

Frankfurt, 20. maja (STA) - Nemška kemična industrija je leto 2018 začela zelo pozitivno. V prvem četrtletju so se prihodki v sektorju na letni ravni okrepili za 5,7 odstotka na okoli 51,1 milijarde evrov, medtem ko je bila proizvodnja večja za 6,7 odstotka, je pred dnevi sporočilo združenje kemične industrije VCI.

"Naša podjetja so večinoma optimistična, da se bo pozitiven trend v kemični industriji letos nadaljeval," je izjavo predsednika VCI povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Vseeno pa v panogi izpostavljajo tudi povečana tveganja, ki izhajajo iz trgovinskega spora med ZDA, Kitajsko in EU, počasnega napredka pogovorov o brexitu in zaostrovanja razmer na Bližnjem vzhodu.

Kljub temu je VCI potrdil napoved 4,5-odstotne rasti prihodkov v celotnem letošnjem letu. Ti naj bi se ustavili pri okoli 204 milijardah evrov.

V prvem četrtletju so sicer nemška kemična podjetja prodajo strankam v Nemčiji povečala za 3,7 odstotka, izvoz pa se je okrepil za sedem odstotkov. Upad prodaje je industrija zabeležila le v regiji Severne Amerike, in sicer 3,2-odstotnega.

Kemična industrija je v Nemčiji tretja največja, za avtomobilsko in strojno. Zaposluje okoli 455.000 ljudi, dodaja francoska tiskovna agencija AFP.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar