FinD - Novice - Škotsko podjetje s 40-milijonsko investicijo v gradnjo največje žage v Sloveniji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.5.2018

Škotsko podjetje s 40-milijonsko investicijo v gradnjo največje žage v Sloveniji

Šentrupert, 18. maja (STA) - Škotsko družinsko podjetje BSW bo predvidoma septembra v okviru 40-milijonske investicije začelo z gradnjo največje žage v Sloveniji, ki bo prinesla 170 novih delovnih mest. Več o investiciji na Gomilskem bodo predstavniki podjetja povedali prihodnji teden v torek, ko bodo predstavili tudi pomen revitalizacije proizvodnega kompleksa v Braslovčah.

Kot so sporočili iz družbe, bodo projekt predstavili skupaj z lokalnimi predstavniki, prisotni bodo tudi slovenski gospodarstveniki in vladni predstavniki, med njimi gospodarski minister, ki opravlja tekoče posle, Zdravko Počivalšek.

Pri pridobivanju dovoljenj za žago na Gomilskem v braslovški občini naj bi se sicer po poročanju časnika Dnevnik zapletlo s soglasjem ministrstva za zdravje, ki je izdalo mnenje, da bi lahko imel lesnopredelovalni center Gomilsko pomembne vplive na zdravje ljudi.

Po besedah Janeza Mazeja, ki zastopa BSW v Sloveniji, pa okoljsko poročilo kaže, da je z okoljskega vidika naložba v žago izvedljiva. "Predlagali smo tudi nekatere omilitvene ukrepe, in sicer da se ob nekaterih hišah, ki se nahajajo ob cesti, postavijo protihrupne ograje," je pojasnil.

Nova žaga bo manj hrupna, struktura vsakega hloda naj bi se določila z rentgenskim skenerjem, njihova izkoriščenost pa bo znašala 95 odstotkov, medtem ko v Sloveniji znaša približno 65 odstotkov. BSW načrtuje tudi, da bi na trg prišle dodatne količine lesa iz gozdov v lasti zasebnikov, ki se ne izkoriščajo zadosti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar