FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.5.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 17. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Cimos, ki je v fazi finančnega prestrukturiranja, je v prvih treh mesecih ustvaril 64,3 milijona evrov prihodkov, kar je 5,8 odstotka več kot v zadnjem četrtletju lani. Čisti dobiček pa je bil z 800.000 evri za 3,7 milijona evrov višji kot v prehodnem trimesečju, kar je zaradi dodatnih slabitev ob koncu lanskega leta pričakovano, izhaja iz poročila o izvajanju ukrepov v prvem trimesečju, danes objavljenega na spletni strani Ajpesa. Poslovanje je v skladu z načrti, so pojasnili v Cimosu, kjer nadaljujejo z optimizacijo števila zaposlenih, finančnih obveznosti in stroškov.

Electa inženiring je prvo četrtletje končala s približno 60.000 evrov izgube, predvsem zaradi amortizacije in popravka vstopnega DDV na podlagi potrjenega postopka prisilne poravnave. Prihodkov od prodaje v tem času skoraj ni bilo, ustavili so se pri manj kot 1000 evrov, izhaja iz poročila o izvajanju ukrepov, danes objavljenem na spletni strani Ajpesa.

Thermana je na Ajpesu objavila sklic skupščine, ki bo 19. junija. Delničarji bodo na njej med drugim odločali o predlogu uprave, da se približno 390.000 evrov lanskega bilančnega dobička v celoti razporedi v rezerve.

Okrožno sodišče Krško je danes v register vpisalo, da se k Termam Čatež pripojita družbi M kapital in M naložbe, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar