FinD - Novice - Skupina Intereuropa čisti dobiček v četrtletju povečala za skoraj polovico
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.5.2018

Skupina Intereuropa čisti dobiček v četrtletju povečala za skoraj polovico

Koper, 17. maja (STA) - Skupina Intereuropa je v prvem četrtletju ustvarila 1,3 milijona evrov čistega dobička, kar je za 49 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani ter za 121 odstotkov nad načrtovanim. Prihodke od prodaje so na letni ravni povečali za 10 odstotkov na 38,8 milijona evrov, s tem pa za pet odstotkov presegli načrte, so sporočili iz Intereurope.

"Skupina Intereuropa je v prvem četrtletju z intenzivnimi prodajnimi aktivnostmi ob ugodnih gospodarskih razmerah presegla tako načrtovane kot tudi lanske primerljive prihodke od prodaje, poslovni izid pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) ter čisti poslovni izid," so iz Intereurope sporočili, ko se je z rezultati seznanil tudi nadzorni svet.

EBITDA je dosegel 3,6 milijona evrov, kar je šest odstotkov več kot v lanskem prvem kvartalu ter 21 odstotkov nad načrti. Poslovni izid iz poslovanja pa je bil z 2,1 milijona evrov za 20 odstotkov višji glede na primerljivo obdobje leta 2017 ter za 58 odstotkov višji od načrtovanega.

V Intereuropi pa so zapisali še, da je skupina v prvem kvartalu neto finančni dolg znižala za štiri odstotke oz. za 2,9 milijona evrov.

Pred mesecem in pol je sicer stekel nov poskus prodaje Intereurope, potem ko so banke kot večinske lastnice marca 2016 ustavile postopek prodaje. Banke so s svetovalcem PwC svetovanje podpisale mandatno pogodbo za skupno prodajo delnic. V paketu je 72,13 odstotka vseh delnic družbe Intereuropa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar