FinD - Novice - Gradbeništvo v EU marca s padcem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.5.2018

Gradbeništvo v EU marca s padcem

Luxembourg, 17. maja (STA) - Obseg gradbenih del v območju z evrom se je marca glede na februar znižal za 0,3 odstotka, v EU pa za 0,9 odstotka. Glede na marec lani je v območju z evrom porasel za 0,8 odstotka, v EU pa upadel za 1,3 odstotka. V Sloveniji se je znižal tako na mesečni kot na letni ravni, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat.

Eurostat je danes objavil tudi revidirane podatke za februar, ko se je obseg del na mesečni ravni v območju z evrom znižal za 0,7 odstotka, v EU pa za 0,8 odstotka.

Marca je na mesečni ravni v območju z evrom obseg del na stavbah upadel za 0,3 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 0,2 odstotka. V EU je bil obseg del na stavbah nižji za odstotek, na gradbenih inženirskih objektih za 0,7 odstotka.

Med članicami, za katere je Eurostat imel podatke, so največji padec zabeležile Madžarska (-10,3 odstotka), Romunija (-9,2 odstotka) in Francija (-2,6 odstotka), največjo rast pa Španija (+3,1 odstotka), Slovaška (+2,3 odstotka) in Belgija (+1,1 odstotka).

V Sloveniji je obseg del marca na mesečni ravni upadel za 0,6 odstotka.

Na letni ravni, glede na marec lani, se je v območju z evrom obseg del na stavbah povečal za 2,4 odstotka, obseg del na gradbenih inženirskih objektih pa se je zmanjšal za 4,2 odstotka. V EU je obseg del na stavbah upadel za 4,4 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 0,8 odstotka.

Največjo rast so na letni ravni zabeležile Poljska (+18,8 odstotka), Španija (+17,1 odstotka) in Slovaška (+4,9 odstotka), največji padec pa Romunija (-10,8 odstotka), Velika Britanija (-8,1 odstotka) in Francija (-2,5 odstotka).

V Sloveniji se je obseg glede na marec lani zmanjšal za dva odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar