FinD - Novice - Kovinoplastika Lož lani z rastjo poslovanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.5.2018

Kovinoplastika Lož lani z rastjo poslovanja

Lož, 17. maja (STA) - Kovinoplastika Lož je lani na ravni skupine ustvarila 68,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je sedem odstotkov več kot predlani. Dobiček iz poslovanja (EBIT) se je povečal za 125 odstotkov na 2,7 milijona evrov. Za letos načrtujejo podobno rast prodaje in dobička ter investicije v širitev poslovanja.

Poslovanje v letu 2017, prvem pod novim lastnikom, finskim skladom KJK, je bilo uspešno, saj je skupina kljub precejšnji rasti cen ključnih surovin dosegla večino načrtovanih ciljev, so danes sporočili iz družbe.

Dobiček pred obrestmi, davki, depreciacijo in amortizacijo (EBITDA) brez enkratnih učinkov je znašal 5,4 milijona evrov oz. 28 odstotkov več kot predlani.

Družba je investirala v optimizacijo obstoječih procesov ter v opremo za proizvodnjo novih in zahtevnejših izdelkov, okrepila je tudi raziskovalno-razvojne aktivnosti, kar se bo odrazilo v velikem naboru novih, tehnološko zahtevnejših izdelkov, ki bodo na trg prišli v letošnjem in naslednjih letih, so navedli.

Za letos napovedujejo podobno rast prodaje in dobička ter precejšnje povečanje investicij v širitev poslovanja. Zaradi rasti poslovanja pričakujejo tudi dodatno zaposlovanje, predvsem tehničnega in trženjskega kadra, so še zapisali.

Kovinoplastika Lož, ki je v lasti KJK od februarja lani, med drugim proizvaja stavbno okovje in komponente za stavbno okovje, pomivalna korita, gastronorm posodo in sorodne izdelke iz inoxa za opremo kuhinj ter specializirana orodja. Poleg osrednje slovenske družbe je osem hčerinskih družb, od katerih je ena proizvodna, ostalih sedem pa trgovskih. Štiri med njimi so specializirane za trženje izdelkov blagovne znamke Alveus, tri pa so univerzalne in tržijo širši nabor izdelkov. Podjetja imajo na Hrvaškem, v BiH, Srbiji, na Poljskem, Češkem, v Romuniji, na Kitajskem in v Rusiji, je razvidno s spletne strani podjetja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar