FinD - Novice - Kako ti Furs lahko pokvari dan
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.5.2018

Kako ti Furs lahko pokvari dan

Ljubljana, 15. maja (STA) - Zvišanje stopnje davka na dodano vrednost pri prodaji prehranskih dopolnil v teoriji ni zvišanje. Tako je bilo že od nekdaj, pravijo na finančni upravi, le nihče ni spoštoval pravil. Vse skupaj se je začelo z internim opozorilom uslužbencem Fursa, da je DDV na prehranska dopolnila 22-, in ne 9,5-odstotni, piše Rok Pikon v Financah.

Prva žrtev je bil uvoznik, ki mu je carinik prečrtal davčno stopnjo in napisal novo. Podjetnik je bil upravičeno šokiran.

Posel s prehranskimi dopolnili je v Sloveniji velik in Fursova "akcija" zadeva mnogo ljudi. Na Fursu ne morejo reči, da nimajo sogovornikov v tem poslu. Če vidijo, da vsa država prehranska dopolnila prodaja po znižani stopnji, ne morejo brez pojasnil začeti "kaznovati" prodajalcev, ker so po naključju šele zdaj opazili, da vsi prodajajo prehranska dopolnila napačno.

Ko govorimo o davkih, se pogosto strinjamo, da so v Sloveniji previsoki. V številnih strankah pred junijskimi volitvami pravijo, da bi bilo obdavčitev plač treba znižati. DDV je druga zgodba, tu nas je država malo nategnila, vlada Alenke Bratušek je DDV zvišala začasno, a ga vlada Mira Cerarja ni nikoli znižala. Slišati pa je tudi podjetnike, ki pravijo, da davki v Sloveniji niso grozno visoki, da pa so zelo zapleteni in se stalno spreminjajo.

Enostavnost poslovanja je šibka točka Slovenije in ta zares nespretna poteza Fursa glede DDV na prehranska dopolnila je samo še en kamenček v tem mozaiku, meni komentator.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar