FinD - Novice - Tržiški turistični informacijski center ob porastu turizma odprt vse dni v tednu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.5.2018

Tržiški turistični informacijski center ob porastu turizma odprt vse dni v tednu

Tržič, 14. maja (STA) - Ob vse večjem obisku turistov se je Občina Tržič odločila, da razširi poletni delovni čas Turistično promocijsko informacijskega centra občine, tako da bo od danes dalje odprt vsak dan. Informacije o Tržiču bodo na ta način gostom in obiskovalcem, ki najpogosteje povprašujejo o možnostih aktivnega preživljanja prostega časa, bolj dostopne.

Pobudo, da se poletni delovni čas Turistično promocijsko informacijskega centra (TPIC) Tržič razširi še na sobote, nedelje in praznike, so podali sobodajalci, je v sporočilu za javnost pojasnila strokovna sodelavka v TPIC Tržič Petra Hladnik. Vrata TPIC Tržič bodo tako predvidoma vse do konca septembra odprta vsak dan od 8. do 18. ure.

Ker je slogan tržiškega turizma Razkošje poti, največ promovirajo planinske in kolesarske poti. Turisti tudi sami največ povprašujejo po izletih v naravi in možnostih aktivnega preživljanja prostega časa, je izpostavila Hladnikova.

Trenutno v Tržiču prevladujejo domači obiskovalci, z začetkom poletne sezone pa pričakujejo goste z vseh koncev Evrope in tudi drugih celin. Krivulja obiskovalcev in nočitev v Tržiču je v vzponu. V skladu s trendi slovenskega turizma pa so tudi v Tržiču prenočitvene kapacitete v višku sezone polne.

Na območju tržiške občine je lani več kot 5900 gostov ustvarilo 13.600 nočitev. Od tega so nekaj več kot 2500 nočitev ustvarili domačini gostje, več kot 11.000 pa tuji. Gostje so na tržiškem območju v povprečju bivali 2,3 dneva, in sicer domači 1,7 dneva, tuji pa 2,61 dneva.

Število ustvarjenih nočitev se je lani skokovito povečalo, saj so leta 2016 na tržiškem območju zabeležili okoli 7700 nočitev. Pred tem je bila turistična rast bolj zmerna. Leta 2015 so namreč turisti ustvarili 6100 nočitev, leta 2014 4200 nočitev, leta 2013 pa 3900 nočitev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar