FinD - Novice - KD Group z družbo Generali ekskluzivno o prodaji Adriatic Slovenice
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.5.2018

KD Group z družbo Generali ekskluzivno o prodaji Adriatic Slovenice

Ljubljana, 14. maja (STA) - Družba KD Group, ki prodaja zavarovalnico Adriatic Slovenica, je v petek z družbo Generali CEE, ki je del italijanske zavarovalniške skupine Generali Group, sklenila dogovor o ekskluzivnosti pogajanj za prodajo. Ni pa nobenega zagotovila, da bo prodajna pogodba sklenjena, je KD Group danes sporočil prek spletne strani Ljubljanske borze.

Upravni odbor družbe KD Group je v začetku marca sklenil, da bo izbrane potencialne investitorje za nakup Adriatic Slovenice povabil k skrbnemu pregledu zavarovalnice. Novembra lani je za finančnega svetovalca pri iskanju strateškega investitorja izbral družbo Lazard.

Kdo so potencialni vlagatelji, v KD Group zaradi spoštovanja dogovorov o varovanju zaupnosti ne razkrivajo. Delo je pisalo, da se za Adriatic Slovenico zanimata italijanski Generali in avstrijska Vienna Insurance Group.

Pričakovana cena naj bi znašala okoli 150 milijonov evrov, ključna pri prodaji pa naj bi bila usoda dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja oz. stališče nove vlade do tega vprašanja. Odločitev o prodaji naj bi bila znana do poletja, je še navedel časnik.

Adriatic Slovenica, ki ima v lasti družbo KD Skladi, je del Skupine KD Group. Skupina Adriatic Slovenica je lani ustvarila 11,4 milijona evrov čistega dobička, kar je 4,2 odstotka manj kot leta 2016. Tretja največja zavarovalniška skupina je na slovenskem trgu dosegla 14-odstotni delež.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar