FinD - Novice - Alpska investicijska družba s prevzemno ponudbo za preostale delnice RTC Krvavec
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.5.2018

Alpska investicijska družba s prevzemno ponudbo za preostale delnice RTC Krvavec

Ljubljana, 12. maja (STA) - Alpska investicijska družba, ki ima v lasti že 98,56-odstotni delež Rekreacijsko turističnega centra (RTC) Krvavec, je objavila prevzemno ponudbo za preostalih 16.176 delnic, ki jih še nima v lasti. Prevzemnik, ki je do večine delnic v RTC Krvavec prišel pred mesecem dni, za delnico ponuja 1,53 evra.

Alpska investicijska družba je 98,56-odstotni delež RTC Krvavec kupila od Uniorja, zanj pa odštela 1,68 milijona evrov oz. 1,52 evra na delnico. Kot je razvidno iz današnje ponudbe, objavljene v časniku Delo, je ponudba veljavna do vključno 11. junija, prevzemnik pa ne določa praga uspešnosti.

Gorenjski podjetnik Janez Janša, ki je prek Alpske investicijske družbe postal večinski lastnik RTC Krvavec, je sicer ocenil, da denarja za investicije na smučišču - po njegovih besedah bi bilo potrebnih od deset do 50 milijonov evrov - nima in da računa na subvencije ali investicije države.

Vendar pa mu je gospodarsko ministrstvo, ki je v preteklosti prek sredstev EU sofinanciralo več projektov žičniške infrastrukture, odgovorilo, da trenutno nima ne ukrepov ne sredstev, ki bi omogočali subvencije za tovrstne projekte.

RTC Krvavec je lani ustvaril nekaj manj kot 474.000 evrov čistega dobička, potem ko je predlani ta znašal 75.000 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar