FinD - Novice - Nemški minister za razvojno sodelovanje želi prihodnje leto več sredstev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.5.2018

Nemški minister za razvojno sodelovanje želi prihodnje leto več sredstev

Berlin, 12. maja (STA) - Nemški minister za mednarodno razvojno sodelovanje Gerd Müller ostro nasprotuje predlogu nekaterih poslancev za zmanjšanje razvojne pomoči afriškim državam. Prepričan je, da bi morali pomoč povečati, saj je razvojna pomoč najboljši način za reševanje begunske krize. Za prihodnje leto zato želi skupno dodatnih 880 milijonov evrov.

Müller je na pomanjkanje sredstev opozoril že med razpravo o proračunu za prihodnje leto v začetku meseca. Kot je dejal, je s proračunom za letos zelo zadovoljen, načrti za prihodnja leta pa po njegovih besedah ne bodo zadostovali za pokritje potreb. Pri tem je izpostavil obveznosti Nemčije pri obnovi Iraka in boju proti vzrokom za migracije v Afriki.

Danes je za nemško tiskovno agencijo dpa že govoril o konkretnem znesku, in sicer 880 milijonih, ki bi jih porabili za okrepitev pomoči beguncem že v njihovih izvornih državah. "Pomembno je, da beguncem pomagamo že v njihovih domačih državah, namesto da plačujemo visoke zneske za financiranje njihove integracije pri nas v Nemčiji," je poudaril.

"Zakaj se danes 40 odstotkov beguncev zanaša na nadomestilo za brezposelnost namesto na delo," se je vprašal in poudaril, da je minister za razvoj in ne "minister za izgon".

Pomoč za posameznega sirskega begunca, ki se je zatekel v eno od sosednjih držav, po Müllerjevih besedah stane 50 centov dnevno. "To je garancija Zahoda za preživetje teh ljudi. Če bomo ta znesek skrčili, potem res ne vem, kako se bo izšlo," je dejal.

Müller pa ne želi le več sredstev, temveč tudi spremeniti njihovo strukturiranost, med drugim v obliki zakonodajnih izboljšav za učinkovitejše investicije v tretjih državah, še poroča dpa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar